نقش آسفالت

با توجه به افزایش آگاهی در سراسر جهان درباره لزوم حفاظت از محیط زیست، راه حل‌های سازگار با آن اکنون بیشتر از هر زمان دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله فواید آسفالت‌های قابل بازیافت این است که حتی با وجود تخلخل و حفره‌های کوچک و بزرگ می‌توان آن‌ها را مجددا به چرخه حیات بازگرداند. در این حالت هر ساله میلیاردها گالن سوخت ذخیره می‌شود.

آسفالت ویژگی‌ها و خواصی دارد که با توجه به آن، بسیاری از صنایع در حال حاضر از این ماده استفاده می‌کنند.

نقش آسفالت در حفاظت از آب

نقش آسفالت در حفاظت از آب عبارت است از:

  1. حفاظت از آب
  2. آسفالت در استخرهای پرورش ماهی
  3. آسفالت مانع ریزش زباله‌های خطرناک به آب‌های زیرزمینی
  4. آسفالت متخلخل یک راه حل مناسب برای مدیریت آب

در ادامه هر یک از موارد فوق را توضیح خواهیم داد.

نقش آسفالت در حفاظت از آب

1. حفاظت از آب

امروزه از پوشش‌های آسفالت برای اطلاع از این که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان آب آشامیدنی تمیز دریافت می‌کنند استفاده می‌شود. دلیل آن این است که این مواد مشکلی را برای آب آشامیدنی به وجود نمی‌آورند.

2. نقش آسفالت در استخرهای پرورش ماهی

ویژگی‌های آسفالت به حدی قابل توجه است که امروزه در ایالات اورگان و واشنگتن استخرهای پرورش ماهی از مواد آسفالتی مانند انواع ایزوگام برای پوشش کف استخر استفاده می‌کنند.
انواع طرح‌های ایزوگام این اطمینان را می‌دهد که ماهی‌های دریایی به دور از هر گونه آلودگی در امان خواهند ماند و رشد برای گونه‌های متعدد امکان‌پذیر خواهد بود.

3. آسفالت مانع ریزش زباله‌های خطرناک به آب‌های زیرزمینی

روکش آسفالت در استخرهای نگهدارنده صنعتی استفاده می‌شود تا از ورود تدریجی انواع آلودگی‌ها به داخل خاک جلوگیری شود.
همچنین از آن‌ها برای جلوگیری از نفوذ باران اسیدی و مواد شیمیایی سمی که ممکن است وارد آب‌های زیرزمینی شود و برای انسان خطرناک است استفاده می‌گردد.

به طور ویژه برخی از آسفالت‌ها برای تخلیه آب در جاده‌ها طراحی شده‌اند. برخی از مطالعات نشان داده است که سطوح آسفالت با درجه بندی متفاوت در کاهش میزان آلاینده‌های شسته شده از پیاده روها در هنگام بارش باران اسیدی بسیار موثر هستند و می‌توانند کیفیت رواناب را تغییر دهند.
برخی از مطالعات نشان داده است که آن‌ها می‌توانند به کاهش ۹۰ درصدی آلاینده‌ها در مقایسه با سنگ فرش‌های معمولی منجر شوند.
با این حال برای خرید آسفالت لازم است با نمایندگان فروش آسفالت در اصفهان مشورت کنید.

4. آسفالت متخلخل یک راه حل مناسب برای مدیریت آب

شهرنشینی تاثیرات منفی قابل توجهی از لحاظ کمیت و کیفیت رواناب ورودی به دریاچه‌ها و رودخانه‌ها داشته است.
با جایگزینی سطوح غیر قابل نفوذ به جای پوشش‌های طبیعی مانند چمنزارها و جنگل‌ها، شرایط حفظ آب و پوشش‌های گیاهی تغییر می‌کند.
افزایش رواناب‌ها از سطوح غیر قابل نفوذ باعث بروز سیل‌های خطرناک و آسیب شدید می‌شود. تا جایی که ممکن است کانال‌های جریان آب تخریب یافته و نیاز به شارژ مجدد آب‌های زیرزمینی و تعمیر زیستگاه‌های تخریب شده باشد.

نقش آسفالت در حفاظت از آب

از این رو بسیاری از کشورهای پیشرفته در جهان در تلاش هستند تا با استفاده از روش‌های موثر به کاهش عوامل آلاینده در مسیرهای تخلیه جریان آب به سمت دریاچه‌ها کمک کنند. بسیاری از سازمان‌ها تلاش می‌کنند تا با استفاده از بهترین شیوه‌های مدیریتی، تکنولوژی‌ها و فناوری‌های روز دنیا اثرات منفی را تا حداکثر میزان ممکن کاهش دهند.

آسفالت قابل نفوذ از جمله موادی است که کیفیت آب را بهبود می‌بخشد و تاثیرات رواناب شهری را کاهش می‌دهد.

در کشورهای پیشرفته آژانس‌های حفاظت از محیط زیست از آسفالت‌های متخلخل و عمیق به عنوان بهترین راه حل برای مدیریت آب یاد می‌کنند. آن‌ها می‌توانند به عنوان پوشش جاده‌ها با کاهش اثرات آلاینده‌ها از قبیل چربی‌های نفتی، نیاز به سازه‌های دیگر در مدیریت آب را کاهش دهند.

آسفالت قابل نفوذ چیست؟

آسفالت قابل نفوذ یک ماده متخلخل است که در جاده‌های شهری مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از آسفالت برای راه‌سازی یک روش متداول است.
آن‌ها می‌توانند به عنوان سنگ فرش‌هایی با منافذ باز مواد بتنی و آسفالت که لایه زیرین آن از سنگ است را تشکیل دهد.
پیاده روهای قابل نفوذ پس از بارش و جاری شدن رواناب، آن‌ها را در خود ذخیره می‌کنند و به آن‌ها اجازه می‌دهند تا به آرامی در داخل خاک زیرین نفوذ کنند و یا از طریق زهکشی‌های موجود تخلیه شوند. متفاوت‌ترین کاربردهای آسفالت قابل نفوذ در پارکینگ‌ها، جاده‌های کم تردد، پیاده روها و معابر است.

مزایای بالقوه آسفالت قابل نفوذ چیست؟

آسفالت‌های قابل نفوذ به احیا و تعادل هیدرولوژیکی طبیعی و کاهش وزن رواناب کمک می‌کند. آن‌ها این کار را با به دام انداختن آب جاری در زمین انجام می‌دهند و به جای اینکه اجازه دهند جریان آب با شدت فراوان به درون زهکشی‌ها وارد شود، آب دریافتی را به آرامی از خود عبور می‌دهند. این روند باعث می‌شود تا آب حاصل از باران شدید به آرامی در زمین نفوذ کند.

نقش آسفالت در حفاظت از آب

کار دیگری که این مواد انجام می‌دهند این است که غلظت آلاینده‌ها را با به دام انداختن آن‌ها در پیاده روها و درون خاک کاهش می‌دهند.
از این طریق مواد شیمیایی مانند باکتری‌ها و میکروب‌ها می‌توانند تجزیه شوند. از نظر بیولوژیکی گیاهانی که بین برخی از آسفالت‌ها رشد می‌کنند، می‌توانند مواد آلاینده را به دام انداخته و آن‌ها را ذخیره کنند.

با کاهش سرعت رواناب آسفالت‌های قابل نفوذ می‌توانند دمای رواناب شهری را کاهش دهد و همچنین تاثیر آن را بر محیطی مانند دریاچه‌ها و رودخانه‌ها تغییر دهند.

یکی دیگر از مزایای استفاده از آسفالت‌های قابل نفوذ کاهش نیاز به استفاده از نمک و یا شن و ماسه در جاده‌های زمستانی است.
محققان دریافتند که آسفالت می‌تواند هوا را در خود ذخیره کند و پس از آزاد کردن آن در زمان مناسب باعث ذوب شدن برف و یخ جاده‌ها شود.

نگرانی‌های مردم درباره استفاده از آسفالت

بسیاری از مردم بر این باورند آسفالت کیفیت کافی و مناسب را در جاده‌ها ارائه نمی‌دهد. این در حالی است که با نگهداری از آسفالت می‌توانید اطمینان داشته باشید که آن‌ها به طور موثر به کاهش رسوبات و آلاینده‌ها منجر شده و با کاهش نفوذ پذیری آن‌ها به محیط زیست کمک خواهند کرد.

با استفاده از آسفالت کاری در اصفهان و اجرای مدل‌ها و روش‌های مناسب در پیاده سازی، می‌توانید اطمینان داشته باشید که به مرور زمان از مزایای آن بهره مند خواهید شد. برخی از افراد مدام درگیر این سوالات هستند که آسفالت تا چه حد می‌تواند به افزایش کیفیت آب کمک کند و یا این که چگونه می‌توان از آن انتظار داشت که به کاهش دما کمک کند؟

همانطور که به آن اشاره کردیم مطالعات نشان داده است که خواص مواد آسفالت باعث فراهم شدن این امکانات خواهد شد. به همین دلیل است که همچنان بسیاری از کشورهای پیشرفته ترجیح می‌دهند از آن در ساخت جاده‌های خود استفاده کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *