تعمیر آسفالت

استفاده از آسفالت برای راه‌سازی از گذشته تا به امروز همچنان رواج داشته است. مشاهده تغییرات سطح آسفالت در طول زمان باعث می‌شود تا شما راحت‌تر به تغییرات آن پی ببرید، در این حالت می‌توانید زمانی که علائم تعمیر آسفالت ظهور می‌کند، برای تعمیر و بازسازی آن اقدام کنید. بهترین اقدام برای انجام تعمیر آسفالت پیشگیری و مراقبت می‌باشد، با این حال تحت شرایطی که ترک خوردگی و یا شکست در سطح آسفالت رخ می‌دهد، عدم بررسی و انجام تعمیرات در آن باعث کاهش طول عمر آسفالت خواهد شد.
با توجه به توصیه کارشناسان اجرای آسفالت در اصفهان بهتر است که یک مسیر آسفالت شده به طور معمول هر 12 تا 20 سال بازسازی و جایگزین شود. اما برای انجام تعمیرات و نگهداری حفظ فواصل زمانی بسیار اهمیت خواهد داشت. تعمیر و نگهداری یک راه معمول برای رفع ترک، شکاف‌ها و سایر مسائل در بررسی آسفالت و جلوگیری از مشکلات عمده خواهد بود.

نشانه‌های تعمیر آسفالت

نشانه‌های تعمیر آسفالت عبارت است از:

  1. زهکشی نامناسب
  2. ترک خوردگی پیوسته
  3. تاب برداشتن سطح آسفالت
  4. فرورفتگی
  5. لکه و محو شدگی
  6. زوال لبه‌ها
  7. گودال
  8. سر و صدا

در ادامه هر یک از موارد فوق را بررسی خواهیم کرد.

1. زهکشی نامناسب

اهمیت زهکشی در جاده‌های آسفالت شده بسیار زیاد است، در صورتی که مدام گودال‌های آب را در سطح آسفالت مشاهده می‌کنید، وقت آن فرا رسیده است که با یک پیمانکار در این مورد صحبت کنید. هنگامی که رطوبت در سطح آسفالت و به مدت زمان طولانی باقی بماند، می‌تواند به عمق آسفالت نفوذ کرده و باعث شکست و ترک خوردگی آسفالت شود.
عدم رسیدگی به این مسئله با گذشت زمان می‌تواند باعث افزایش چاله‌ها و گودال‌ها در سطح آسفالت شود. ماندگاری رطوبت در سطح آسفالت می‌تواند بین لایه‌ها و شکاف‌های آسفالت نفوذ کرده و باعث آسیب دیدن عوامل اتصال در آسفالت شود، عدم ایجاد یکپارچگی می‌تواند از دیگر مشکلات ایجاد شده در زهکشی نامناسب باشد. برای کاهش مشکلات زهکشی می‌توان با نصب یک حوضچه آبگیر برای حل این مسئله اقدام نمود.

 2- ترک خوردگی پیوسته

2. ترک خوردگی پیوسته

علت ترک خوردگی سطح آسفالت و بتن چیست؟ این ترک‌ها در سطح آسفالت درست مانند پوست بدن تمساح ایجاد می‌شوند. آن‌ها کم عمق هستند اما در صورت عدم بررسی ممکن است عمیق و مشکل ساز شوند. انواع ترک آسفالت به تعمیرات فوری نیاز ندارد، اما شکاف‌ها و ترک‌های گسترده در سطح آسفالت زمانی که بزرگ‌تر از یک چهارم اینچ شوند، نیاز به بررسی و تعمیر توسط پیمانکاران حرفه‌ای خواهند داشت.

3. تاب برداشتن سطح آسفالت

به سطح آسفالت نگاه کنید، آیا در آن خطوط موج دار می‌بینید؟ پیچ خوردگی و انحراف در آسفالت می‌تواند بسیار ناامن و خطرناک باشد.

تردد وسایل نقلیه سنگین در سطح آسفالت می‌تواند منجر به تاب برداشتن و انحراف سطح آسفالت شود. زیربنای سست یا ترکیب نامناسب استفاده شده در آسفالت می‌تواند مزید علت شود. اگر این آسیب در حداقل ممکن اتفاق بیفتد، ممکن است تنها نیاز به تعمیر جزئی داشته باشد. برای انحرافات گسترده‌تر در سطح آسفالت، نیاز به جایگزینی کامل آن خواهد بود.

تاب برداشتن سطح آسفالت

4. فرورفتگی

هنگامی که پیمانکاران اقدام به اعمال آسفالت در سطح جاده می‌کنند، لازم است که آن را بر روی یک زیربنای مناسب فشرده شده و محکم انجام دهند. هنگامی که زیربنای جاده شروع به تخریب و فرسایش کند، فرورفتگی‌های متعددی در سطح آسفالت به وجود خواهد آمد. این می‌تواند نشان دهنده نزدیک شدن به زمان تعمیرات آسفالت باشد. شاید در این مرحله قبل از انجام تعمیرات نیاز به بررسی نشتی در سطح آسفالت داشته باشید.

5. لکه و محو شدگی

در صورتی که مواد شیمیایی از خودروها خارج شوند و بر سطح آسفالت قرار گیرند، لکه‌هایی در سطح آسفالت ایجاد خواهند شد. در برخی موارد دیگر ممکن است سطح آسفالت شروع به محو شدن کند، اشعه ماوراء بنفش خورشید می‌تواند از عوامل تاثیرگذار در محو شدن رنگ آسفالت شود. بررسی منظم آسفالت می‌تواند به جلوگیری از این موارد کمک کند، هرچند در نواحی خاص نیاز به بازسازی مجدد جاده خواهید داشت. تغییر رنگ آسفالت از سیاه به رنگ خاکستری به دلیل قرار گرفتن در معرض نور خورشید اتفاق می‌افتد، این مسئله باعث شکنندگی بیشتر آسفالت و ایجاد ترک در آن خواهد شد. برای تعمیر و ترمیم آسفالت در این حالت بهتر است که از آسفالت گرم به جای آسفالت سرد استفاده شود.
این می‌تواند به عنوان یک راه حل موثر در تمام شرایط آب و هوایی، موجب صرفه‌جویی در زمان و هزینه شود. به طور معمول محو شدگی و یا لکه‌ها در سطح آسفالت با افزایش طول عمر آن‌ها بیشتر خواهد شد. درزگیری این لکه‌ها در سطح آسفالت می‌تواند به حفظ ظاهر و کاهش مشکلات آن کمک کند. به همین دلیل است که کارشناسان توصیه می‌کنند که بررسی و تعمیرات سطح آسفالت هر دو سه سال یک بار صورت گیرد.

6. زوال لبه‌ها

زمانی که لبه‌های یک مسیر آسفالت شده دچار آسیب می‌شوند، فروریختگی و شکست در آن‌ها اتفاق می‌افتد. در این شرایط بهتر است که آسفالت قدیمی حذف و آسفالت جدید جایگزین شود.

فرورفتگی

7. گودال

این مورد می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین آسیب‌های ممکن در سطح آسفالت باشد. روزهای بارانی می‌تواند از بدترین شرایط برای آسفالت‌های آسیب دیده باشد، زیرا افزایش سطح آب حوضچه‌های سطح آسفالت می‌تواند باعث ایجاد ترک‌ها و شکستگی‌های بیشتر شود.

هنگامی که برف در فصل زمستان شروع به ذوب شدن می‌کنند، نفوذ و گسترش آن به داخل آسفالت می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند ترک خوردگی و شکست در آسفالت شود، ادامه این چرخه می‌تواند باعث باز شدن حفره‌ها در سطح آسفالت و در نتیجه فرسایش آن شود.

8. سر و صدا

در برخی موارد هنگام تردد در مسیرهای آسفالت شده ممکن است متوجه سر و صدای بیش از حد از سطح آسفالت شوید. این سر و صدا می‌تواند نشان دهنده نیاز آسفالت به تعمیرات باشد.

برای جلوگیری از این مشکلات پیشگیری و بررسی بهترین درمان می‌باشد، به علاوه توجه به شرایط آب و هوایی منطقه برای نصب آسفالت بی تاثیر نخواهد بود. توجه به این نشانه‌ها می‌تواند دلیل محکمی برای انجام تعمیرات آسفالت و در صورت نیاز بازسازی مجدد آن باشد، بهتر است توجه داشته باشید که بررسی مرتب و به موقع آسفالت می‌تواند باعث کاهش هزینه‌های تعمیرات و نگهداری آن شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *